onsdag 2 februari 2011

Sjuk men frisk!

Båda tjejerna är lite småsnoriga och förkylda, som många barn är såhär års. Men vi är ändå glada, eftersom det inte är något allvarligt. Det är så många som tvingas gå igenom hemska sjukdomar. Det kan man ju alltid försöka tänka på när man är som mest less på att torka snor från näsor, golv och soffans klädsel,,

Som säkert många vet har vi oroat oss för Esters hälsa under det senaste året. Återkommande jobbiga förkylningar med långvarig feber och mycket hosta, har gjort att hon har utretts på barnmedicin. Först misstänktes astma eller allergi. Men nej, tester visade att det inte var så.

Då ville vår duktiga läkare Longina se om det kunde vara hjärtrelaterat. Vi trodde inte direkt att det var någon risk, för inte kunde väl hjärtproblem ge hosta? Vi visste såklart ingenting, men blev mycket oroliga när en röntgen indikerade förstorat hjärta.

I väntan på uppföljning med fler tester, fick Ester ta uppehåll från förskolan. En vinter hemma, utan en massa baciller blev bäst, tyckte doktorn. Ester saknar såklart sina kompisar. Men hälsan fick få först.

Efter jul fick vi så göra ultraljud på hjärtat, ekg och andra tester. Ester, som efter alla turer hos läkare, med sprutor, pricktester och annat blivit helt livrädd och hysterisk såfort en person i vit rock visar sig, var SÅ duktig.

Mamma och pappa mutade en del med fika och godis, skall tilläggas. Så helt negativt tror vi inte att hennes minnen av undersökningarna är..

Det viktigaste: misstankarna kunde avskrivas. hjärtat såg fint ut, och hon har inga allvarliga sjukdomar. Efter uppehållet från dagis är hon också mycket friskare. Kanske har det att göra med att hon blivit äldre? Lite småsnorig är hon, som barn är mest. Men hon blir inte så fruktansvärt dålig längre, inte tungandad, hostar så hon spyr etc.

Vi är så tacksamma och glada, en sten föll från våra hjärtan!

/B





6 kommentarer:

Familjen Hägglund sa...

Men åh, så skönt!!! Och bra jobbat Ester som klarat alla undersökningar så bra. Ingrid sitter på kylskåpet hemma så vi tänker på er ofta!
Håll ut i förkylningstiden, våren är snart här... (!):) eller... Här lever vi i runt -20 hela veckan, går knappt att ute... Men snart så! :)
Stora kramar

Therese sa...

ÅÅå vad duktig du har varit Ester som har klarat av alla undersökningar så bra!! Skönt att du är frisk sånär som på lite snuva.. hoppas de går bra även när du kommer tillbaka till förskolan!!
Tack för det goda fikat du bjöd på när vi var och hälsade på!! Det var kul att träffa er!!
kramar Therese

Jenny sa...

Men lilla tjejen ! Vilken tur att det inte var något allvarligt och hoppas att hon snart mår bättre ! Hoppas allt är bra med er också?
Många kramar Jenny From

Dahlin sa...

Bra kämpat, tappra Ester, genom alla sjukhuskontroller! Härligt att höra att hjärtat mår bra! Kramar!

Carola o Martin sa...

Härligt att höra och vad duktig stora tjejen är!!!!!!

Unknown sa...

Du har verkligen varit duktig Ester och stått ut med alla jobbiga undersökningar! Är så glad att det inte är något allvarligt! Tack för senast! kramar från moster