lördag 6 mars 2010

Jul, i mars?

Senaste nytt var Turkietresan. Nu är det mars. Har det hänt något nytt sen sist?

Vi har firat jul i Åmål, vilket resulterade i några bilder som ni kan beskåda nederst i inlägget. Det var mysigt och trevligt på alla sätt. Underbart att få möjlighet att varva ner lite efter den stora flytten den 18:e december, då vi kom till vårt nya hem, radhuset i Tuve.

Flytten gick fantastiskt bra, och alla de närmast sörjande gjorde makalösa insatser. Allt från bärande och packande, till Jan-E:s imponerande rattande av den enorma lastbilen.

Ester var ganska frisk, fin och glad under vintern. Notera här uttrycket "VAR frisk". I anslutning till att hon började skolas in på dagis, den 8:e februari började eländet. Slår man upp ordet hosta i en ordlista, finns troligen en bild på Ester. Vi är nu inne på fjärde veckan av snorig näsa, hosta nätterna igenom och medicin efter medicin..

Noskapin? Check!
Brikanyl i flytande form? Check!
Penicillin? Check!
Molipekt? Check!
Kortison att inhalera? Check!
Brikanyl att inhalera? Check!

Klart man får räkna med lite sjukdom i samband med dagis, men det här börjar bli löjligt.. Stackars Etti!

Trots att hon missade 6 av de 10 inskolningsdagarna har det gått superbra med dagis. Ester är glad. Både i att gå dit, och att äta enorma mängder mat. Sovandet går bra och hon vill vanligtvis inte gå hem. Bara om man fjäskar och lockar med att hon skall få rita med sina färgpennor, låter hon sig bevekas och går motvilligt med på att åka.

Enda nackdelen med dagis är att den enda lediga platsen fanns i Säve. Ja just det. Inte ens i samma stadsdel som vi bor. Vi åker en del buss, pappa och Ester. Det kan man lugnt säga.








4 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt roligt med ett nytt inlägg och fina farfars- och morfarskort. Hoppas du blir frisk snart och att det inte dröjer länge tills vi ses.Härligt att du tycker det är så roligt med förskolan. Många kramar till er alla från mormor.

Unknown sa...

åå vad kul med uppdatering! Det var länge sen och länge sen vi sågs nu med... Vad jobbigt att Ester bara är sjuk hela tiden. Stackars lilla Ester! Hoppas verkligen att du blir frisk snart!!
Många kramar till hela familjen från moster Anna

Gizze sa...

Vad roligt att få se er lite igen;))

Du växer så det knakar Ester! Bra att du trivs på dagis,men den dumma hostan borde du ju få slippa! - Antagligen blir du världens friskaste tjej framöver, när du hunnit med några förkylningar;)

Hälsa mamma och pappa och ha det så bra!

Värmlandskram från Gisela

Familjen Hägglund sa...

Åh, va jag tänker mkt på er i dessa bebistider!!! Hoppas och ber att allt ska gå bra. Sen HOPPAS jag på en snar uppdatering av bloggen när prinsen/prinsessan tittat ut!!!! =)

STora kramar!