tisdag 27 januari 2009

kalashelgen

I helgen som gått har Esters kära mormor, morfar och stora morbror Oskar varit på besök. Lilla morbror Edvin ville hellre vara hemma och ha föräldrafritt, vilket både Ester och hennes föräldrar tyckte var väldans tråkigt. Men vi hade det iallfall trevligt och Ester blev väldigt glad över att se dem alla 3 igen! På fredagen tog vi det bara lugnt, moster Anna kom och höll oss sällskap också.

På lördagen var det kalas för Linneas morbror Henrik som fyllde 60 år. Kalaset hölls ute på Björkö och vi hade det så trevligt så. på vägen dit skedde det dock ett litet missöde: vår lilla sötnosen spydde ner hela bilen (lätt överdrift) precis innan vi skulle åka på färjan. Mamma Linnea blev helt chockad över mängden, och kraften.. Vi har kommit fram till att Ester nog är åksjuk, för efter 15 minuter typ var hon sitt gamla vanliga glada jag igen! Vore ju typiskt! Alternaitvt skulle det hela kunna bero på ett halvt övermoget päron som Ester fick till efterätt efter lunchen... Men det får vi väl inte tro...

Ja, iallafall, kul kalas med god mat och trevliga människor. Särskilt roligt var det att träffa familjen Sporta, och framför allt gamla vännen Ernes som gått och gift sig med Tarfur (?) och allt! Vår familj hjälpte familjen Sportas att gömma sig för ungefär 15 år sedan då de ej fick uppehållstillstånd. Sedan, när de hade fått det och bott några år i Bengtsfors flyttade de till Falkenberg och kontakten har inte direkt varit intensiv sen dess. Det var 12 år sedan vi sågs sist, verkligen jättekul att träffa dem igen! Kalasbilder:



På söndagen efter ett besök i Smyrnakyrkan var det dags för kalas nummer 2. Denna gången var det moster Annas 24-årsdag som uppmärksammades och firades. Vi bjöds på smaskiga hamburgare och smarrig tårta. Hela kalaset fick dock ett snöppligt slut för lilla familjen Skoog efter att Ester bajsat mer än vi kunnat ana och alla 4 blöjorna var slut. Så vi kunde inget annat göra än tacka för oss, sätta oss på spårvagnen och skämmas över en stinkbomb under hemresans 45 minuter. Trevligt!! Vad har vi lärt oss av detta: Ta med mer blöjor än vad ni tor ska gå åt... Kalasbilder:

Nu har Ester sovit i 2 timmar, trots att hon sov nonstop 20-07 inatt. Kan man ha en bättre bebis?! :)

Sköt om er, kram mamma Linnea.

2 kommentarer:

Familjen Hägglund sa...

ja, man vet ju aldrig vad de små liven har att bjuda på, särskilt då man är borta! =) kul att träffa ernes! kände faktiskt igen henne på bilden, kul!
kul att du uppdaterar bloggen mkt nu!!! =)
kram kram

Anonym sa...

Ååå vad mysigt!! Å vad hon är söt Linnea!! Coolt att ni träffade Sportas... ja tänkte att de va Ernes när ja såg bilden, men va inte säker.. Va Siandra å de andra oxå med?? Vi kanske tar oss en tur neråt Götet snart.. då skulle de va supermysigt att träffas!!

Kramar Alva å Therese