tisdag 17 februari 2009

En tur till barnakuten

Sitter nu här i soffan men en sjukling sovandes bredvid mig. Lilla Ester kräktes första gången i söndags kväll. Sov sen hela natten. Kräktes upp vällingen på måndag morgon. När hon sen vaknade efter förmiddagsluren var hon varm och hade 39,2 i temp. Efter samtal med sjukvårdsupplysningen och lite alvedon in i stjärten som inte direkt gjorde så stor skillnad åkte lilla Ester & jag till Östras barnakut. Då hade hon 40,4 och hängde som en trasa. Hon fick alvedon och saft och piggnade till lite. När klockan var 21.30 hade vi varit där i drygt 6 timmar och ännu ej fått träffa någon doktor. När jag frågade sjuksjuköterskan om ungefär hur lång väntan som återstod svarade hon 3 timmar, fast det kan bli längre om det kommer många ambulanser. Eftersom Ester var piggare då valde jag att åka hem med henne. Har nu istället beställt en tid till barnläkaren på Axessakuten. Det är verkligen helt otroligt hur dålig vården är. Där satt fullt med sjuka barn och väntade i timtals. Hälften av dem ungefär hade vinterlkräksjukan och spydde hej vilt. Verkligen smart att blanda dem med de övriga små grynen. Och personalen var superstressad för de hann ju inte med allt. SUCK!

Här kommer iallafall några bilder på lilla Ester. De är tagna några dagar innan hon blev sjuk; i hennes rum där hon älskar att sitta och leka, själv eller tillsammans med mamma och pappa.


*****

En glad tjej som ätit smaskig makaronigryta.

*****


På café med moster Anna. Ester ÄLSKAR att gå på café och charma och busa med alla övriga cafégäster!

*****

Nu vaknade Ester. Dags att göra sig iordning och åka in till farbror doktor. Hoppas att allt går bra. Tänk på oss.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Krya på dej ESTER ! FAFA

Anonym sa...

Ååå nej, inte ni oxå... jag vet vad ni går igenom just nu och tänker på er massor!! Hoppas verkligen att det går bra på barnakuten!!

Kramar från Alva och Therese

Unknown sa...

åå stackars lilla sjuklingen. Hörde om det långa besöket på sjukhuset av pappa Björn. Hoppas att det går bättre på axessakuten och att du snart blir frisk. Massa pussar och kramar från moster

Dahlin sa...

Men lilla vännen då! Hoppas verkligen att hon mår bättre snart! Helt otroligt med kön på barnakuten, antar att budgeten inte räcker för att anställa fler läkare. Sen är det ju synd att folk tar med sina vinterkräksjuka barn dit för behöver de inte dropp så finns det ju ändå inget att göra för dem. De smittar bara vidare... (vilket jag hoppas att de inte har gjort till er!)

Vi tänker på er!

Frun sa...

Krya på dig lilla Ester!