söndag 15 februari 2009

Handdukstjejen

Inte många stora nyheter direkt, en liten Ester som varit superglad under helgen. Lyxigt att ha både pappa och mamma hemma från morgon till kväll, kanske hon tycker?!

Riktigt lika populära är kanske inte föräldrarna när det är dags för läggdags. Vi kör nämligen den så kallade hårda skolan, på prov. "Fem-minuters-metoden" kanske inte funkar för alla, men för oss verkar den *peppar, peppar* vara användbar. I alla fall just nu. Ester orkar inte ligga och protestskrika speciellt länge, utan somnar och sover riktigt bra.

Somliga kanske anser att det är onaturligt att inte hela tiden trösta sitt barn när det gråter, men de där minuterna med vilda tjut är ju inte ångestrop på hjälp och närhet. Inte i Esters fall. Även fast hon inte kan prata förstår man direkt vad det betyder: "Jag vill inte sova! Jag vill vara uppe och leka hela natten!" Sen somnar hon in. För hon är ju svintrött..

Lördagsbad blev det också i helgen och det är där några av bilderna är ifrån. De två första är från hennes förkylning för någon vecka sedan, därav den rinnande lilla näsan.

Slutligen ett filmklipp där pappa hittar på ett nytt partytrick. Till Esters stora förtjusning. Ibland är de lättroade.










5 kommentarer:

Anonym sa...

Ååå vilken söt å stor tjej ni har!! Nu är hon nog ikapp och förbi Alva.. =) Hur lång/vad väger hon nu??
Vilka härliga bilder ni tar jämt!!

När vi kommer ner måste vi träffas och leka tycker vi!!

5 minutersmetoden har vi oxå kört... Alva somnade på typ 5 minuter, men hon sover inte hela nätterna än... gör Ester de me den??

Hoppas allt är bra med er och att förkyldningen snart är över!!

Kramar från oss

Familjen Hägglund sa...

hahaha, vilken skön film! hon börjar allt bli lite tjock ser ja, härligt!!! hoppas ni får vara friska.
kram kram

Anonym sa...

SKönt att ni sover hela nätterna... inatt tror vi att det vände för oss faktiskt... Alva sov mellan 7 och halv 5, men jag tror att hon vaknade då för att jag gick upp på toa... men de va i alla fall ett steg i rätt riktning!!

Oj, så hon är ikapp och om nu då.. =) Alva är 70 cm, och väger 7900 g.. Ja såg de mest för att ni hade 4ans blöja.. =)

Ska ni till åmål snart då??

Kramar på er!

Anonym sa...

Hihi, tänk om man ändå kunde vara så lättroad...eller Saga för del delen...:)
Jag ser fram emot att testa fem-minuters-metoden på Saga men tänkt vänta till hon blir faktiska nio månader vilket ju är låtsas sex månader. Vet dock inte helt hur den går till så måste nog läsa på lite först. Känner mig inte helt inne i allt mamma-vetande.

Unknown sa...

ååå vilken liten sötnos och många fina bilder som är tagna på dig!! Det var mysigt att vara barnvakt igår men jag hoppas att du inte blev sjuk. Skulle det inte komma fler bilder idag?? kramar